vintage rokersstoel

Vintage Rokersstoel

Ben jij op zoek naar een vintage rokersstoel? Zoek dan niet verder! Het roken van sigaretten en shaggies lijkt over het algemeen in populariteit af te nemen. Toch lijkt de groep liefhebbers van een pijp of sigaar licht te groeien. De beleving speelt hierbij een belangrijke rol, het vraag een bepaalde geestelijke gesteldheid. Er is veel geschreven over het roken van een pijp of sigaar en de diverse smaken en soorten. Wat vaak niet in deze beleving wordt meegenomen is het belang van de rokersstoel, die bij voorkeur vintage of antiek is.

Wat is een vintage rokersstoel?

De term rokersstoel komt uit de 2de helft van de 19de eeuw. In der tijd hadden herenhuizen een rooksalon. Ook wel aparte fumoir genoemd. Daar stonden hele specifieke rookstoelen in. Dergelijk stoelen waren in bezit van één man. Je bezat dus je eigen rokersstoel. Antieke rookstoelen waren vaak voorzien van een bakje aan de bovenzijde, daar kon het rookgerei opgeborgen worden.

Met vintage rokersstoelen worden over het algemeen niet perse deze antieke rokersstoelen bedoeld, maar is het meer een verzamelterm geworden voor fauteuils en stoelen die als rookstoel gebruikt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan leren fauteuils voor in een man-cave of overkapping achter de woning. Het is belangrijk dat het een relaxte of luie stoel is, waar ontspannen in gezeten kan worden.

Rokersstoel kopen

Ben jij op zoek naar een vintage rokersstoel voor je man-cave, kantoor of woonkamer. Hieronder vind je de stoelen die we momenteel in ons assortiment hebben.

We hebben diverse luie stoelen in ons assortiment. Dagelijks zijn we op zoek naar nieuwe vintage meubelen voor onze webshop. We updaten deze dan ook regelmatig. Houd de webshop daarom regelmatig in de gaten.