0
Your Cart

Vintage Velvet Bankje

vintage velvet bankje

Ben jij op zoek naar een vintage velvet bankje? In onze webshop vind je diverse vintage meubelen, waaronder velvet bankjes voor in je woonkamer, serre of kantoor. We zijn dagelijks op zoek naar nieuwe vintage items en update onze webshop regelmatig.

Wat is velvet?

Velvet is een fluweel geweven stof. Het staat ook wel bekend als velours of fluweel. Het is een zachte en glanzende stof. Het heeft een luxueuze uitstraling en kan gecombineerd worden met de meeste interieurs. De stof wordt gemaakt van katoen of zijde, dat met een opstaand lusje wordt geweven.

Houd er wel rekening mee dat bij vintage meubelen met een velvet stof de glans niet altijd meer aanwezig is. Ook voelt de stof vaak minder zacht aan als bij nieuwe meubelen.

Waarom een vintage velvet bankje?

Ben jij op zoek naar een vintage velvet bankje? Dan weet je hier het antwoord waarschijnlijk wel op. De bankjes hebben een bijzonder uitstraling en omdat ze uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen, is de kwaliteit van de banken veel beter. Destijds werden meubelen anders gemaakt dan nu en dat resulteerde vaak in een veel betere kwaliteit. Op het oog en qua afwerking zijn de bankjes vaak in een goede en mooie staat. Tevens staan de bankjes prachtige in verschillende interieurs.

Vintage bankje kopen

Wil jij een vintage velvet bankje kopen? We hebben regelmatig velvet meubelen in ons assortiment. Omdat we uitsluitend gebruikte bankjes verkopen, kunnen we niet eindeloos uit voorraad leveren. Meestal hebben we slechts één stuks op voorraad. Neem daarom regelmatig een kijkje in onze webshop of volg ons op social media om op de hoogte te blijven van onze nieuwe aanwinsten.